Φθινοπωρινό κυνήγι χρωμάτων

29 Οκτωβρίου 2021by ηλιαχτίδα
fthinopwrino_kynigi_xrwmatwn
fthinopwrino_kynigi_xrwmatwn_paixnidia
fthinopwrino_mpoykali
fthinopwrino_kynigi_xrwmatwn_kollaz
fthinopwrino_kynigi_xrwmatwn_dimioyrgies

Φθινοπωρινό κυνήγι χρωμάτων

Το φθινόπωρο πάντα επιστρέφει και όλοι μας απολαμβάνουμε καθημερινά τους θησαυρούς του. Κόκκινα, κίτρινα, πορτοκαλί, μωβ, καφέ… η φύση στολίστηκε με χρώματα, καρπούς και μυρωδιά από βρεγμένο χώμα. Σιγά, σιγά ξαπλώνει απαλά στο κρεβάτι της από φύλλα για να αποκοιμηθεί και να ονειρευτεί μέσα στον βαρύ χειμώνα, ώσπου να έρθει πάλι η άνοιξη για να ξυπνήσει και να γεμίσει καινούρια χρώματα, λουλούδια και αρώματα.

Εμείς παρατηρούμε το φθινόπωρο κάθε μέρα στην ηλιαχτίδα, στα φύλλα που αλλάζουν χρώματα και πέφτουν, στους καρπούς των δέντρων του κήπου μας, στο χώμα που μαλάκωσε από τη βροχή. Και δεν χάνουμε ευκαιρία να μαζεύουμε φύλλα και κλαδιά, να τα μυρίζουμε, να μαγειρεύουμε φυλλόσουπες, να ξαπλώνουμε πάνω τους και να τα μετατρέπουμε με τη φαντασία μας σε καπέλα, σε ράμφη πουλιών, σε σκουλαρίκια και σε ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς.

Παίξαμε το φθινοπωρινό κυνήγι χρωμάτων και ανακαλύψαμε τόσα χρώματα του φθινοπώρου γύρω μας. Φτιάξαμε γιγάντια φύλλα κολλώντας κομματάκια χαρτί από χρώματα του φθινοπώρου. Βρήκαμε γύρω μας αντικείμενα με αυτά τα χρώματα και φτιάξαμε ομαδικά κολλάζ για κάθε ένα χρώμα. Φτιάξαμε αποτυπώματα με το χέρι μας, με τα δάχτυλά μας, με κομμάτια lego που έγιναν φύλλα στο χαρτί δημιουργώντας φθινοπωρινές ζωγραφιές.

Μερικά φύλλα τα κρύψαμε μέσα σε ένα μπουκάλι με αντικείμενα του φθινοπώρου για να πάρουμε λίγα χρώματα και λίγο φθινόπωρο μαζί μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας
Εθνική Αμύνης 62, Παπάγου, 15669
+30210 6510481, +302106529649, Φαξ: +302106532233