Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣΜια κοινωνία στα μέτρα των παιδιών...

https://iliactida.gr/wp-content/uploads/2020/01/conatct_inner_girl.png
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
https://iliactida.gr/wp-content/uploads/2020/01/bg_vector_kids.png

Η ηλιαχτίδα είναι...

… ένα ζεστό και όμορφο σπίτι-σχολείο, με έναν καταπράσινο κήπο γεμάτο χρώμα, μυρωδιές, ζωή, με ζεστούς και χαρούμενους εσωτερικούς χώρους διακοσμημένους με δημιουργίες των παιδιών, γεμάτο με φως και ακούραστους παιδαγωγούς.

Κυριότεροι στόχοι είναι: τα παιδιά που θα βιώσουν για πρώτη φορά την ομαδική ζωή, αφενός να νιώθουν ευχάριστα και να ζουν στο σχολείο τους ήρεμα και ευχαριστημένα και αφετέρου να μάθουν να συνυπάρχουν, να συνεργάζονται, να επικοινωνούν και να εξυπηρετούν τον εαυτό τους σε βασικές ανάγκες αποκτώντας αυτοέλεγχο και αυτοπεποίθηση.

Στη συνέχεια με τα ερεθίσματα που παρέχουν οι κατάλληλα οργανωμένοι χώροι του σχολείου και οι παιδαγωγοί της ηλιαχτίδας, να εμπνευστούν και να μπορούν να δημιουργούν μέσα από δεκάδες διαφορετικές δραστηριότητες (μουσική, χορός, ζωγραφική, θεατρικό παιχνίδι κτλ), να μαθαίνουν παίζοντας, και να αγαπήσουν τη δημιουργία και τη γνώση.

bt_bb_section_top_section_coverage_image
https://iliactida.gr/wp-content/uploads/2019/05/speech_bubble_outline_04.png

„Imagine…
Φαντάσου ένα σχολείο να βοηθά τα παιδιά να ζουν ευτυχισμένα μια ζωή με νόημα.”

(Hearron, 1997)
bt_bb_section_top_section_coverage_image

Λίγα λόγια από τη Σταυρούλα Μπόσινα που είχε το όραμα για τη δημιουργία της ηλιαχτίδας πριν από περίπου 35 χρόνια...

Μια φορά στη ζωή μας φαίνεται «καυτερός» ο ήλιος: ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΛΙΚΙΑ. Αν ζεσταθούμε καλά δεν υπάρχει κίνδυνος να παγώσουμε αργότερα στον κόσμο της ζωής των ενηλίκων.

Πέτρα, ήλιος, φως, κυκλάμινα και μαργαρίτες πλημμυρίζουν από παιδάκι την ψυχή μου. Γερά σαν την πέτρα, φωτεινά σαν τον ήλιο, όμορφα και σεμνά σαν το κυκλάμινο και ζωντανά σαν τη θάλασσα της Μάνης, εύχομαι να’ναι σ’ όλη τη ζωή τα παιδιά σας, τα παιδιά μας, τα παιδιά της ηλιαχτίδας… τα παιδιά όλου του κόσμου.

Ένα ποιητικό αφιέρωμα για τους γονείς που έχουν την ευαισθησία να απολαύσουν την εμπειρία της γέννησης και της ανατροφής ενός παιδιού, ενός ανθρώπου…!

 

Η ηλιαχτίδα κατοικείται από:

Τις ΠΥΓΟΛΑΜΠΙΔΕΣ 6 μηνών-2 ετών

Τις ΣΠΙΘΕΣ 2-3 ετών

Τις ΦΛΟΓΕΣ 3-4 ετών

Τις ΑΣΤΡΟΒΟΛΙΔΕΣ 4-5 ετών

Τα ΑΣΤΕΡΙΑ 5-6 ετών

Το παιχνίδι

Στην ηλιαχτίδα η κατάκτηση της γνώσης γίνεται από το ίδιο το παιδί που έχει τη χαρά να δοκιμάζει και να ανακαλύπτει τον κόσμο γύρω του. Μέσα από το παιχνίδι το παιδί μπορεί να μάθει σχεδόν τα πάντα.

Επικοινωνήστε μαζί μας
Εθνική Αμύνης 62, Παπάγου, 15669
+30210 6510481, +302106529649, Φαξ: +302106532233