Το κόκκινο ελάφι της Πάρνηθας 2ο Μέρος. Ρομπότ σε αποστολή διάσωσης.

3 Δεκεμβρίου 2023by ηλιαχτίδα
ROBOT
ROBOT10
ROBOT6
ROBOT7
ROBOT8
ROBOT5555
ROBOT9
ROBOT11
ROBOT12
ANASTASIA-ELENH
BAIOS-MARIOS
FAIDRA-ERIETTA
GIWRGOS-MANOS-ALEXANDROS
LYDIA-ARIANA
MARKELLA-ARGYRH
PANOS_MARIA
Το κόκκινο ελάφι 2ο Μέρος
Ρομπότ σε αποστολή διάσωσης

Η διερεύνησή μας ξεκίνησε με το κόκκινο ελάφι και τη ζωή του στο βουνό της Πάρνηθας. Αφού αναζητήσαμε πληροφορίες και δώσαμε κάποιες απαντήσεις στα ερωτήματα που τέθηκαν σε σχέση με το κόκκινο ελάφι και την Πάρνηθα, εξετάσαμε κάποιους από τους κινδύνους του δάσους. Αρκετά παιδιά μετέφεραν αυτά που είχαν ακούσει για τις καταστροφικές φωτιές του καλοκαιριού.

Μέσα από φωτογραφικό υλικό, τα παιδιά συζήτησαν σε ομάδες και μοιράστηκαν τις σκέψεις τους για τους κινδύνους του δάσους. Εκτός από τον εντοπισμό των κινδύνων στόχος ήταν να υπάρξει διάλογος μέσα σε μικρές ομάδες και να δοθεί η δυνατότητα σε κάθε ομάδα να παρουσιάσει τις ιδέες της. Κάποιες από τις ιδέες των ομάδων ήταν:

“Οι άνθρωποι δεν πρέπει να βάζουνε φωτιές γιατί κινδυνεύει το δάσος και το δάσος είναι η πόλη των ζώων”.

“Κόβουνε δέντρα. Και όσο χτίζουνε τόσο πολύ μικραίνουνε τα δάση. Αν κάνουμε πολλές πόλες θα μικρύνουνε τα δάση και δε θα έχουμε τόσο οξυγόνο”.

“Να μην σκοτώνετε τα ζώα. Να τα προστατεύουμε”.

Στη συνέχεια σκεφτήκαμε λύσεις για την προστασία του δάσους. Οι λύσεις αυτές περιλάμβαναν τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας. Το γεγονός αυτό προέκυψε από το έντονο ενδιαφέρον των παιδιών για τα ρομπότ και τη χρήση συσκευών, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους και της καθημερινότητάς τους. Πολύ συχνά στο σχολείο φέρνουν μικρά ρομπότ που τα μοιράζονται και παίζουν με τους φίλους τους. Επίσης αρκετές φορές δείχνουν θαυμασμό για τις ικανότητες και τις δυνατότητες των μηχανών.

Η ιδέα ήταν, να σκεφτούμε χρήσεις των ρομπότ για την προστασία και τη διάσωση του δάσους. Τα παιδιά δούλεψαν σε ομάδες και μέσα από το θεατρικό παιχνίδι ζωντάνεψαν διαφορετικά ρομπότ με λειτουργίες για τον εντοπισμό των κινδύνων και την αντιμετώπισή τους. Στη συνέχεια το κάθε παιδί σχεδίασε το δικό του ρομπότ. Τέλος σε μικρές ομάδες κατασκεύασαν ρομπότ με υλικά ανακύκλωσης που είχαν φέρει από το σπίτι τους. Η κάθε ομάδα δούλεψε την κατασκευή και την παρουσίασε στις υπόλοιπες ομάδες εξηγώντας τις λειτουργίες που είχε το κάθε ρομπότ για την προστασία του δάσους.

Τα παιδιά συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό, συνεργάστηκαν, συζήτησαν και δημιούργησαν τα δικά τους ρομπότ. Ίσως μεγαλώνοντας ως αυριανοί πολίτες, ο οραματισμός της χρήσης της τεχνολογίας για σκοπούς που να βοηθούν την ανθρωπότητα, να οδηγήσει στην κατασκευή αληθινών ρομπότ με λειτουργίες για την προστασία του περιβάλλοντος, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Επικοινωνήστε μαζί μας
Εθνική Αμύνης 62, Παπάγου, 15669
+30210 6510481, +302106529649, Φαξ: +302106532233