Τελείες, γραμμές, χρώματα και έμπνευση από τον J.Miro.

30 Σεπτεμβρίου 2022by ηλιαχτίδα
RED_SUN_INSPIRED_MIRO
RED_SUN_INSPIRED_MIRO1
FONT_LIKE_MIRO
FONT_LIKE_MIRO1
ROLL_A_MIRO_KLEIO_MPOYMPOY2
ROLL_A_MIRO_KLEIO_MPOYMPOY
ROLL_A_MIRO
ROLL_A_MIRO2
Τελείες, γραμμές, χρώματα και έμπνευση από τον J.Miro.

Η σχολική χρονιά ξεκίνησε στην ηλιαχτίδα με πολύ παιχνίδι, χρώμα και δημιουργία.

Οι τελείες έγιναν γραμμές, ταξίδεψαν στο χαρτί και μεταμορφώθηκαν σε ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί.

Ανακαλύψαμε τον κόκκινο ήλιο του J.Miro και σκεφτήκαμε τι μπορεί να είναι η τελεία και η γραμμή δίπλα του. Η φαντασία μας πήρε φωτιά και μεταμόρφωσε τελείες και γραμμές σε φίδια, μύγες, λιβελούλες, μέλισσες, σαλιγκάρια, θάλασσα, μπάλες, αυτοκίνητα, λουλούδια, πετρούλες που βρέθηκαν γύρω από τον ήλιο της ανατολής… ή της δύσης.

Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι επισκεφθήκαμε το εργαστήριο του J.Miro, ανακατέψαμε χρώματα και φτιάξαμε καινούρια. Πήραμε τα χρώματα και ζωγραφίσαμε το αρχικό γράμμα από το όνομά μας και ό,τι αγαπάμε.

Ρίξαμε το ζάρι και ζωγραφίσαμε σε ομάδες φανταστικές μορφές όπως ο Miro. Συνεργαστήκαμε βοηθώντας ο ένας τον άλλο και χρωματίσαμε μαζί τις δύο μορφές που δημιουργήθηκαν από το παιχνίδι μας. Η κάθε ομάδα ονόμασε τη μορφή της και την χρωμάτισε. Έτσι ξεπήδησαν στο χαρτί η Μπούμπου και η Κλειώ. Φτιάξαμε κι άλλα ανθρωπάκια με περίεργα σώματα, κεφάλια και χαρακτηριστικά.

Οι γραμμές μας στόλισαν τις μολυβοθήκες μας που πήραμε στο σπίτι μαζί με ένα μολύβι για πολλές ακόμα γραμμές και δημιουργία.

 

 

 

Επικοινωνήστε μαζί μας
Εθνική Αμύνης 62, Παπάγου, 15669
+30210 6510481, +302106529649, Φαξ: +302106532233