Χρωματοπαίχνιδα! Ας φτιάξουμε επιτραπέζια!

5 Μαΐου 2020by ηλιαχτίδα
paizoyme
parallages
proetoimasia
teliki-zwgrafia
tha_xreiastoume
xrwmatopainxida

Ας φτιάξουμε επιτραπέζια!

Σίγουρα όλοι στο σπίτι έχουμε πολλά επιτραπέζια παιχνίδια. Ας φτιάξουμε όμως ένα δικό μας που θα το παίζουμε όλοι μαζί. Εξάλλου η διαδικασία και μόνο της πρετοιμασίας ενός παιχνιδιού μπορεί να δώσει στα παιδιά μεγάλη χαρά και να κινητοποιήσει το μυαλό τους. Δοκιμάστε να φτιάξετε κι εσείς μαζί με τα παιδιά σας τα δικά σας επιτραπέζια ανάλογα με την ηλικία τους, με τους δικούς σας κανόνες και σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά σας.
Εμείς δοκιμάσαμε να φτιάξουμε παιχνίδια με χρώματα, ζωγραφική και τις φωνές των γραμμάτων.

Χρωματοπαίχνιδα:

1. Για μικρότερες ηλικίες: Σχεδιάζουμε με μολύβι ένα φιδάκι στο χαρτί και ορίζουμε την αρχή και το τέλος. Διαλέγουμε 6 χρώματα. Με δαχτυλομπογιές, νερομπογίες, ή μαρκαδόρους φτιάχουμε, με τα έξι αυτά χρώματα, χρωματιστούς κύκλους από την αρχή μέχρι το τέλος. Κολλάμε κύκλους με τα ίδια αυτά 6 χρώματα σε ένα ζάρι και το παιχνίδι είναι έτοιμο! Ρίχνουμε το ζάρι και πάμε στο χρώμα που αυτό θα μας δείξει. Παίρνουμε το αντίστοιχο χρώμα και ζωγραφίζουμε ό,τι θέλουμε σε ένα μεγάλο χαρτί. Ο δεύτερος παίχτης ρίχνει το ζάρι και συνεχίζει με το χρώμα που του έτυχε. Το τι θα ζωγραφίσει ο καθένας είναι ελεύθερο, μπορεί να είναι κάτι συγκεκριμένο ή κάτι τελείως αφηρημένο όπως γραμμές, χρώματα, τελείες.

2. Παραλλαγή του ίδιου παιχνιδιού για μεγαλύτερα παιδιά: Σχεδιάζουμε ένα μεγαλύτερο φιδάκι με περισσότερους κύκλους από τα 6 χρώματα που έχουμε ορίσει. Σε αυτήν την παραλλαγή χρησιμοποιούμε κανονικό ζάρι και προχωράμε ανάλογα με το τι θα φέρουμε μετρώντας τις κουκίδες στην επιφάνεια του ζαριού. Ζωγραφίζουμε ό,τι θέλουμε με το χρώμα από τον κύκλο που πέσαμε.

3. Παραλλαγή με τις φωνούλες των γραμμάτων: Γράφουμε τα γράμματα της αλφαβήτα σε κάθε χρωματιστό κύκλο. Ρίχνουμε το ζάρι και μετράμε κουκίδες. Σε όποιο γράμμα πέσουμε λέμε μια λέξη που αρχίζει από τη φωνή του γράμματος που μας έτυχε πχ: Λ ΛΑΓΟΣ, Κ ΚΑΡΟΤΟ, Α ΑΡΚΟΥΔΑ και με το αντίστοιχο χρώμα τη ζωγραφίζουμε. Όσα παιδιά θέλουν μπορούν να προσπαθήσουν και να τη γράψουν.

* Μην αναζητήσετε τον νικητή στα παραπάνω παιχνίδια! Ο σκοπός είναι να δημιουργήσουμε το δικό μας παιχνίδι, να χαρούμε, να παίξουμε και να φτιάξουμε μια ομαδική ζωγραφιά! Ίσως αυτός που θα φτάσει στο τέλος να αποφασίσει που θα κρεμάσετε τη ζωγραφιά μέσα στο σπίτι.

Αλλά και πάλι είναι δικό σας το παιχνίδι, δικοί σας και οι κανόνες!

Καλό παιχνίδι και καλή διασκέδαση!

 

 

 

Επικοινωνήστε μαζί μας
Εθνική Αμύνης 62, Παπάγου, 15669
+30210 6510481, +302106529649, Φαξ: +302106532233