Το μαγικό κουτί! Παίζουμε με τις λέξεις, φτιάχνουμε ιστορίες!

7 Μαΐου 2020by ηλιαχτίδα
istories
koyti_eikonwn_leksewn_syllavwn1
syllaves

Το μαγικό κουτί! Ας φτιάξουμε ένα μαγικό κουτί εικόνων, λέξεων, συλλαβών.

Πώς θα το φτιάξουμε?
Μπορείτε να πάρετε ένα κουτί παπουτσιών και να το διακοσμήσετε με εικόνες και γράμματα ή λέξεις που σας αρέσουν από περιοδικά ή εφημερίδες. Κόψτε με ψαλίδι ή με το χέρι και κολλήστε ό,τι σας αρέσει. Όταν το κουτί σας γεμίσει χρώματα, εικόνες, γράμματα και λέξεις είναι έτοιμο!

Τι θα βάλουμε μέσα?
Την εικόνα από το αγαπημένο μας λουλούδι, παιχνίδι, ζώο κτλ. πχ ΔΕΛΦΙΝΙ. Τη λέξη ΔΕΛΦΙΝΙ. Τις συλλαβές της λέξης ΔΕΛΦΙΝΙ: ΔΕΛ ΦΙ ΝΙ. Μπορείτε να κρατάτε ένα διαφορετικό χρώμα για κάθε εικόνα-λέξη-συλλαβές που μπαίνουν μέσα στο μαγικό κουτί.

Γιατί είναι μαγικό?
Γιατί ανοίγοντάς το μπορούμε να βρούμε τις αγαπημένες μας εικόνες, λέξεις, συλλαβές και:

> Να βρούμε την αγαπημένη μας εικόνα και να πούμε τη λέξη.
> Να βρούμε τη λέξη που αντιστοιχεί στην αγαπημένη μας εικόνα.
> Να ξαναφτιάξουμε τις λέξεις: μπερδεύουμε και ξεμπερδεύουμε τις συλλαβές φτιάχνοντας τις αγαπημένες μας λέξεις και τις αντιστοιχίζουμε με τις εικόνες.
> Να φτιάξουμε καινούριες λέξεις: ενώνουμε τις συλλαβές διαφορετικών χρωμάτων και φτιάχνουμε καινούριες λέξεις. Ενώνουμε λέξεις μεταξύ τους και φτιάχνουμε καινούριες αληθινές ή φανταστικές πχ ΓΛΥΚΟΔΕΛΦΙΝΟ.
> Να φτιάξουμε ιστορίες: Βάζουμε τις εικόνες σε όποια σειρά θέλουμε και φτιάχνουμε μια ιστορία. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και με τις λέξεις.

Το μαγικό κουτί μπορεί να παιχτεί από παιδιά 3 ετών ξεκινώντας να γεμίζει με τις αγαπημένες εικόνες των παιδιών.
Όσο τα παιδιά μεγαλώνουν σε ηλικία μπορούν να προστεθούν οι λέξεις και στο νηπιαγωγείο και οι συλλαβές. Το μαγικό κουτί μπορεί να παιχτεί και στις πρώτες τάξεις του δημοτικού.
Καλό παιχνίδι με ανακαλύψεις και ιστορίες!

 

Επικοινωνήστε μαζί μας
Εθνική Αμύνης 62, Παπάγου, 15669
+30210 6510481, +302106529649, Φαξ: +302106532233