Χρώματα και αρώματα της άνοιξης!

27 Μαΐου 2022by ηλιαχτίδα
anoiksi_zoyzoynia
xrwmata_arwmata_anoiksis
peinasmenes_kampies_theatriko_paixnidi
kyklos_zwis_petaloudas
dimioyrgies_me_petaloudes
anoiksiatikes_dimioyrgies
petalouda

Χρώματα και αρώματα της άνοιξης!

Η άνοιξη μας έχει πλημμυρίσει με αρώματα και χρώματα. Η φύση ξαναγεννιέται και όλα τα στοιχεία της μας φτιάχνουν την διάθεση και απολαμβάνουμε κάθε στιγμή αγγίζοντας, μυρίζοντας, θαυμάζοντας τα χρώματα και τις ανοιξιάτικες εικόνες.

Τα έντομα, τα λουλούδια άρχισαν να ξεπροβάλλουν γύρω μας και εμείς να ανακαλύπτουμε τον κόσμο τους.

Καθημερινά μας δίνεται η ευκαιρία στον όμορφο κήπο του σχολείου μας να καλωσορίζουμε της άνοιξης… τα σκαθάρια, τα μυρμήγκια, τις πασχαλίτσες, τους γυμνοσάλιαγκες, τις πεταλούδες, που περπατάνε, πετάνε κυκλοφορούν γύρω μας. Τα παιδιά δεν κρατιούνται από την χαρά τους να αγγίξουν, να παρατηρήσουν και να μάθουν για τη ζωή όλων αυτών των μικρών ζουζουνιών.

Με αφορμή τη συχνή επίσκεψη μιας κίτρινης πεταλούδας στον κήπο μας, διαβάσαμε το καταπληκτικό βιβλίο “Η πολύ πεινασμένη κάμπια” του Eric Carle. Αφού ζωντανέψαμε στο θεατρικό παιχνίδι την ιστορία, αρχίσαμε να μαθαίνουμε για την πεταλούδα και να κάνουμε κατασκευές. Ζωγραφίσαμε χαρτιά κουζίνας και τα κάναμε φτερά της πεταλούδας, της βάλαμε μανταλάκι για σώμα και την πετάξαμε ψηλά. Μάθαμε για τον κύκλο της ζωής της πεταλούδας. Βάψαμε διαφόρων ειδών ζυμαρικά για να τα αποθηκεύσουμε σε ένα μπουκάλι που είχε μέσα όλα τα στάδια εξέλιξης της πεταλούδας. Δεν χάσαμε την ευκαιρία να αγγίξουμε και μια πεθαμένη πεταλούδα που βρήκαμε στον κήπο. Μας εντυπωσίασαν από κοντά τα χρώματα, τα σχέδια και το πόσο λεπτή και απαλή είναι τελικά .

Όλα αυτά και πολλά ακόμα δεν ξεχάσαμε να τα αποτυπώσουμε στο χαρτί σε ζωγραφιές, να φτιάξουμε πολλές κατασκευές, να παίξουμε παιχνίδια και τέλος να βάλουμε σε ένα μπουκάλι όλα τα λαμπερά χρώματα της άνοιξης για να μας συντροφεύει.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας
Εθνική Αμύνης 62, Παπάγου, 15669
+30210 6510481, +302106529649, Φαξ: +302106532233