Επίσκεψη του μελισσοκόμου στην ηλιαχτίδα!

10 Ιουνίου 2022by ηλιαχτίδα
melissokomos6
melissokomos5
melissokomos1
melissokomos4
melissokomos
melissokomos3
melissokomos2
Επίσκεψη του μελισσοκόμου στην ηλιαχτίδα!

Αυτές τις μέρες είχαμε την χαρά να υποδεχθούμε στην ηλιαχτίδα τον μελισσοκόμο μας, που μας προμηθεύει το μέλι του σχολείου και μας μαθαίνει για τις μέλισσες. Ο κος Θοδωρής μας μίλησε για τις μέλισσες και την σημαντική τους αξία τους για το οικοσύστημα.

Γνωρίσαμε τα διαφορετικά είδη μέλισσας και μάθαμε τον ρόλο που διαδραματίζει καθεμία από αυτές μέσα στην κυψέλη. Μάθαμε για τις δουλειές που κάνει ένας μελισσοκόμος και κάναμε μερικές από αυτές. Γνωρίσαμε τα προϊόντα που μας δίνουν οι μέλισσες όπως το μέλι, το κερί, τον βασιλικό πολτό, την γύρη, την κηραλοιφή, την κηρήθρα. Είδαμε πώς είναι μια κυψέλη και τις μέλισσες να δουλεύουν μέσα από ένα γυάλινο τοίχωμα.

Ακούσαμε ιστορίες από τον κο Θοδωρή, όπως τότε που μπήκε μια μεγάλη πεταλούδα μέσα στην κυψέλη για να φάει μέλι και πώς το αντιμετώπισαν οι μέλισσες. Ακόμα μάθαμε πώς με τη μεταφορά της γύρης γίνεται η αναπαραγωγή των φυτών ακόμα και σε μέρη που πριν δεν υπήρχαν συγκεκριμένα φυτά. Προβληματιστήκαμε για το γιατί μπορεί να τσιμπήσει μια μέλισσα και τι σημαίνει για εκείνη κάτι τέτοιο.

Τέλος φορέσαμε το καπέλο του μελισσοκόμου και βγάλαμε το μέλι από την κηρήθρα στον μελιτοεξαγωγέα. Μόλις τελειώσαμε τη δουλειά μας φάγαμε λίγο μέλι πάνω σε μια φέτα ψωμάκι κι έτσι γευτήκαμε το αποτέλεσμα των κόπων μας!

Ήταν μια πολύτιμη εμπειρία που μας έφερε κοντά στην φύση, στην προέλευση των αγαθών, καλλιεργώντας μας τον σεβασμό και την αγάπη γι’ αυτό το μικροσκοπικό αλλά τόσο σημαντικό έντομο.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας
Εθνική Αμύνης 62, Παπάγου, 15669
+30210 6510481, +302106529649, Φαξ: +302106532233