Πάει ο παλιός ο χρόνος!

19 Δεκεμβρίου 2021by ηλιαχτίδα
xristoygenna_ekswfyllo
ZWGRAFIZOYME_PAIZOYME_XRISTOYGENNA
xristoygenna_elkithro
xristoygenna_paixndidi1
xristoygenna_paixndidi22
xristoygenna_paixndidi
xristoygenna_paixndidi4
xristoygenna_kartes
xristoygenna_stolidia
xristoygenna_stigmes

Πάει ο παλιός ο χρόνος!

Ο Δεκέμβρης έχει μπει για τα καλά και όλοι περιμένουμε με λαχτάρα να έρθουν τα Χριστούγεννα και να γιορτάσουμε τον καινούριο χρόνο μέσα στην οικογενειακή θαλπωρή και αγάπη. Η γλυκιά αυτή προσμονή έχει γεμίσει την ηλιαχτίδα μαζί με τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, τις χαρούμενες φωνές των παιδιών, τη ζεστασιά και την αγάπη.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο μήνας αυτός κρύβει για όλους μας καθημερινά χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις. Στο χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο, αποκαλύπτεται κάθε μέρα μια έκπληξη και τα παιδιά την περιμένουν με μεγάλη αγωνία. Η πρώτη έκπληξη, ήταν το στόλισμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου μας που το στολίσαμε όλοι μαζί και δε χορταίνουμε να το χαζεύουμε! Την άλλη μέρα, η γωνιά του βιβλίου γέμισε με χριστουγεννιάτικα παραμύθια και ιστορίες που διαβάζουμε καθημερινά! Την επόμενη αναπαραστήσαμε το έλκηθρο του Αη Βασίλη. Μεταμφιεστήκαμε στον Αη Βασίλη και τους ταράνδους του και πετάξαμε σε όλο τον κόσμο για να μοιράσουμε δώρα στα παιδιά.

Γράψαμε το γράμμα μας στον Αη Βασίλη για να εκπληρωθούν οι ευχές μας και το ρίξαμε μέσα στο γραμματοκιβώτιο. Τώρα δεν έχουμε παρά να μετράμε τις μέρες αντίστροφα μέχρι τη μεγάλη μέρα των Χριστουγέννων!

Η ηλιαχτίδα κάθε μέρα γεμίζει από τις φωνές μας και τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια: τον Ρούντολφ, το έλατο, παραδοσιακά  χριστουγεννιάτικα τραγούδια, τα κάλαντα. Τραγουδάμε χορεύουμε και παίζουμε μουσικοχορευτικά χριστουγεννιάτικα παιχνίδια.

Και παιχνίδι, πολύ παιχνίδι! Με παιχνίδια που φτιάχνουμε μόνοι μας από άχρηστα υλικά, όπως αυγοθήκες, χαρτόκουτες, κουτιά ζαχαροπλαστικής, γλωσσοπίεστρα, νήματα πλεξίματος, ρολά από χαρτί, πιάτα χάρτινα, χρωματιστό ρύζι και χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά. Τα βάφουμε, τα μπερδεύουμε, τα στολίζουμε. Παράλληλα εξασκούμαστε στη λεπτή κινητικότητα βάζοντας-βγάζοντας τα πομ-πομ από τα ρολά, γεμίζοντας τις αυγοθήκες στολίδια χρωματιστά με λαβίδες, κολλώντας-ξεκολλώντας μπάλες στα δέντρα. Ενεργοποιούμε τις αισθήσεις μας παίζοντας με το χρωματιστό ρύζι, γεμίζοντας-αδειάζοντας ποτήρια, κουζινικά σκεύη, μπουκάλια, μετρώντας και φτιάχνοντας χριστουγεννιάτικες φανταστικές συνταγές.

Οι χριστουγεννιάτικες κατασκευές δεν έχουν τέλος. Φτιάχνουμε στολίδια για να στολίσουμε το σπίτι μας και να χαρίσουμε στους αγαπημένους μας. Ετοιμάζουμε κάρτες με ευχές αγάπης και ομαδικές ζωγραφιές που φτιάχνουμε μαζί…

… μαζί παίζουμε, δημιουργούμε, τραγουδάμε, χαιρόμαστε και απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή!!!

Καλά Χριστούγεννα σε όλους!!!

 

 

 

 

 

Επικοινωνήστε μαζί μας
Εθνική Αμύνης 62, Παπάγου, 15669
+30210 6510481, +302106529649, Φαξ: +302106532233