Με ένα βιβλίο ταξιδεύω, ανακαλύπτω συναισθήματα, μαθαίνω, παίζω, δημιουργώ!

7 Απριλίου 2020by ηλιαχτίδα
hxos_synaisthimata
paratirirtikotita_proanagnwsi
selidodeiktis_6_etwn
selidodeiktis_8_etwn
zwgrafizw_grafw
vivlio_selidodeiktes
selidodeiktis_4_etwn

ΜΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΑΞΙΔΕΥΩ, ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ, ΜΑΘΑΙΝΩ, ΠΑΙΖΩ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ!

ΜΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ, ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΓΝΩΣΕΙΣ, ΣΚΕΨΕΙΣ, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΝΙΩΘΩ, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ!

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ!

Διαλέγουμε με τα παιδιά μας ένα βιβλίο που τα ενδιαφέρει και διαβάζουμε την ιστορία. Εμείς διαλέξαμε να διαβάσουμε «Το λιοντάρι μέσα μας». Μια ιστορία για ένα ποντικάκι που φοβότανε πολύ και ένα λιοντάρι που νόμιζε πως δε φοβάται τίποτα. Ανάλογα με την ηλικία τους, συζητάμε τι έγινε στην ιστορία και κάνουμε μια μικρή περίληψη. Ενθαρρύνουμε τα παιδιά να εκφραστούν σε σχέση με τα συναισθήματα των ηρώων και να σκεφτούν τι θα έκαναν αν ήταν στη θέση τους. Ακόμα και ένα αρκετά μικρό παιδί μπορεί να παίξει με τις εκφράσεις και να δείξει πώς είναι να είσαι φοβισμένος ή πώς κάνει ένα ατρόμητο λιοντάρι που βρυχάται. Μπορούμε ακόμα να εκφράσουμε μια δικιά μας στιγμή φόβου και να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να κάνουν το ίδιο.

Με αφορμή το βιβλίο μπορούμε να παίξουμε παιχνίδια παρατηρητικότητας. Ανοίγουμε σε μια σελίδα και ζητάμε στο παιδί να βρει πού είναι κρυμμένο το ποντικάκι, πού είναι τα νύχια του ελέφαντα, η ζέβρα κτλ., και αντίστροφα να βάλει κι εμάς να βρούμε πού είναι κρυμμένη κάποια λεπτομέρεια στην εικόνα του βιβλίου. Με τα μικρότερα παιδιά μπορούμε να ψάξουμε τα ζώα που υπάρχουν στο βιβλίο, να τα ονοματίσουμε και να ζητήσουμε στα παιδιά να μιμηθούν τον ήχο που κάνουν ή να τις κινήσεις τους. Στα μεγαλύτερα παιδιά ζητάμε εκτός από εικόνες να αναγνωρίσουν γράμματα ή λέξεις. Μετά παίζουμε το παιχνίδι να λέμε λέξεις που να ξεκινάνε με αυτό το γράμμα.

Σε ένα χαρτί ζωγραφίζουμε τι μας άρεσε από την ιστορία, ζωγραφίζουμε εικόνες από λέξεις που  αρχίζουν από το γράμμα που διαλέξαμε να παίξουμε προηγουμένως και τέλος φτιάχνουμε σελιδοδείκτες με θέμα από το βιβλίο που διαβάσαμε με ό,τι υλικά και έμπνευση έχουμε.

Φτιάχνουμε τα δικά μας βιβλία, τα εικονογραφούμε και μοιραζόμαστε τις φανταστικές ιστοριές μας.

Μπορείτε κι εσείς να δοκιμάσετε με τα παιδιά σας κάποιες απο αυτές τις ιδέες, να παίξετε και να δημιουργήσετε με σκοπό την επαφή και την αγάπη για το βιβλίο.

 

 

 

Επικοινωνήστε μαζί μας
Εθνική Αμύνης 62, Παπάγου, 15669
+30210 6510481, +302106529649, Φαξ: +302106532233