“Η γραμμή είναι μια τελεία που πήγε βόλτα!” P.Klee.

1 Οκτωβρίου 2023by ηλιαχτίδα
TELEIA
TELEIA1
TELEIA2
TELEIA6
TELEIA3
TELEIA4
TELEIA5
TELEIA7
GRAMMH_TELEIA_VOLTA4
GRAMMH_TELEIA_VOLTA
GRAMMH_TELEIA_VOLTA1
GRAMMH_TELEIA_VOLTA2
MONOKONTYLIA
MONOKONTYLIA1
MONOKONTYLIA3
MONOKONTYLIA2
“Η γραμμή είναι μια τελεία που πήγε βόλτα!” P.Klee

«Κάνε την αρχή και όπου βγει…» από το βιβλίο «Η τελεία» του P.H.Reynolds.

Μπορεί μια τελεία να γίνει η αρχή για ένα έργο τέχνης;

Η τελεία γίνεται η αρχή για δημιουργία. Διαβάζοντας το βιβλίο «Η τελεία» του P.H.Reynolds, γνωρίσαμε τη Λία ένα κοριτσάκι που δίσταζε να ζωγραφίσει γιατί νόμιζε ότι δεν θα τα καταφέρει. Ανακαλύψαμε μαζί της ότι μια τελεία μπορεί να γίνει η αρχή για δημιουργία και φτιάξαμε κι εμείς ατομικά και ομαδικά τα δικά μας έργα τέχνης με μικρές και μεγάλες τελείες.

Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι επισκεφθήκαμε το εργαστήριο του P.Klee και ανακαλύψαμε τη γραμμή, δηλαδή μια τελεία… που πήγε βόλτα. Οι τελείες μας συνδυάστηκαν με γραμμές και η φαντασία μας δημιούργησε φανταστικούς κόσμους και ιστορίες με τελείες και γραμμές που έγιναν λιοντάρια, γιγάντια τραμπολίνα, λουλούδια, σούπερ ήρωες, μεγάλες και μικρές τρύπες, ουράνια τόξα, πύραυλοι και αστέρια.

Στη συνέχεια πήραμε ένα μεγάλο σχοινί που έγινε η γραμμή μας. Παίξαμε με αυτό και δημιουργήσαμε μορφές και σχήματα. Γνωρίσαμε τη μονοκοντυλιά μέσα από τα έργα του P.Picasso και φανταστήκαμε τι είναι η δική μας μονοκοντυλιά.

Η τελεία και η γραμμή έγιναν η αφορμή για γνωριμία με έργα τέχνης, αισθητική καλλιέργεια, ενεργοποίηση της φαντασίας και της έκφρασης, παιχνίδι,  συνεργασία και ομαδική δημιουργία.

 

 

 

Επικοινωνήστε μαζί μας
Εθνική Αμύνης 62, Παπάγου, 15669
+30210 6510481, +302106529649, Φαξ: +302106532233