Δημιουργούμε ένα γλυπτό. Η “Καρδιά”.

25 Ιουνίου 2022by ηλιαχτίδα
KARDIA955
KARDIA1
KARDIA2
KARDIA3
KARDIA4
KARDIA5
KARDIA6
KARDIA7
kardia_glypto_arxi
KARDIA92
KARDIA93
KARDIA94
Δημιουργούμε ένα γλυπτό. Η “Καρδιά”.

Έπειτα από την επίσκεψή μας στο Σκιρώνειο Μουσείο Γλυπτικής και την επαφή με γλυπτά σύγχρονης τέχνης, σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε κι εμείς ένα. Προβληματιστήκαμε σε σχέση με το τι θα είναι και διαλέξαμε ένα σύμβολο που να μας εκφράζει. Τα επικρατέστερα ήταν το σήμα της ειρήνης και η καρδιά. Η καρδιά υπερίσχυσε ως σύμβολο της αγάπης που κατά μία έννοια εγγυάται και την ειρήνη.

Δημιουργήσαμε το προσχέδιο του γλυπτού μας στο χαρτί, σκεφτήκαμε τι αγαπάμε περισσότερο και το βάλαμε πάνω στην καρδιά μας. Αφού μοιραστήκαμε τις σκέψεις μας και ολοκληρώσαμε αυτό το στάδιο ξεκινήσαμε την κατασκευή του “γιγάντιου” γλυπτού μας.

Η δημιουργία του γλυπτού μας κράτησε τρεις εβδομάδες και πέρασε από διάφορα στάδια. Αρχικά χρησιμοποιήσαμε δύο μεγάλες καρδιές και τις γεμίσαμε με μπαλόνια ώστε να δώσουμε όγκο στο γλυπτό μας. Καλύψαμε όλες τις επιφάνειες με χαρτί του μέτρου σε διάφορα χρώματα και κόλλα. Όταν η εξωτερική επιφάνεια ήταν πια αρκετά σκληρή ανοίξαμε την καρδιά, αφαιρέσαμε τα μπαλόνια και την γεμίσαμε με όσο χαρτί ανακύκλωσης υπήρχε στο σχολείο δίνοντάς της στιβαρότητα και βάρος. Κλείσαμε το άνοιγμα και το γλυπτό μας ήταν έτοιμο για το τελικό στάδιο.

Φορέσαμε ποδιές, πήραμε τα πινέλα μας και χρωματίσαμε την καρδιά μας. Αφού στέγνωσε, σχεδιάσαμε και γράψαμε με μαρκαδόρους όλα όσα αγαπάμε. Το γλυπτό μας ήταν σχεδόν έτοιμο.

Το σκεπάσαμε και το τοποθετήσαμε πάνω σε ένα βάθρο. Καλέσαμε τους μικρότερους φίλους μας και κάναμε μαζί τους τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού μας. Επαναλάβαμε την διαδικασία αυτή και την μέρα της καλοκαιρινής μας γιορτής, μαζί με τους γονείς και τους καλέσαμε να συμπληρώσουν κι εκείνοι με τη σειρά τους όλα όσα αγαπάνε.

Το γλυπτό μας είχε πια ολοκληρωθεί, βρίσκεται στην είσοδο του σχολείου μας για να μας θυμίζει τη χαρά της συνεργασίας, της δημιουργίας και της αγάπης!

 

Επικοινωνήστε μαζί μας
Εθνική Αμύνης 62, Παπάγου, 15669
+30210 6510481, +302106529649, Φαξ: +302106532233