Τέχνη και ανακύκλωση!

26 Μαΐου 2023by ηλιαχτίδα
GLYPTA_ANAKYKLWSH5
GLYPTA_ANAKYKLWSH4
GLYPTA_ANAKYKLWSH
GLYPTA_ANAKYKLWSH2
GLYPTA_ANAKYKLWSH3
comics_ANAKYKLWSH3
comics_ANAKYKLWSH4
comics_ANAKYKLWSH5
Τέχνη και ανακύκλωση!
Ανακαλύπτουμε την τέχνη των κόμικς και μεταμορφώνουμε τις ανακυκλώσιμες συσκευασίες με τη φαντασία μας.

Οι ανακυκλώσιμες συσκευασίες γίνονται έμπνευση για τα έργα των παιδιών. Φανταστήκαμε ότι οι συσκευασίες που πετάχτηκαν στους μπλε κάδους ανακύκλωσης, πήγαν σε ένα εργοστάσιο παιχνιδιών και μεταμορφώθηκαν σε ζωάκια-παιχνίδια. Στη συνέχεια τα παιδιά τους έδωσαν φωνή και αποτύπωσαν τα λόγια τους μέσα σε συννεφάκια διαλόγων όπως στην τέχνη των κόμικς.

Μαζί με τα παιδιά αναζητήσαμε και διαβάσαμε κόμικς. Ήρθαμε κοντά σε ένα άλλο είδος τέχνης και διασκεδάσαμε ανακαλύπτοντας αστείους διαλόγους, επιφωνήματα, ήχους αποτυπωμένους σε σύμβολα και εικόνες.

Φτιάχνουμε γλυπτά με ανακυκλώσιμα υλικά.

Μπορούν τα ανακυκλώσιμα υλικά να γίνουν γλυπτά; Σκεφτήκαμε τι γνωρίζουμε για τα γλυπτά και τα υλικά που είναι φτιαγμένα. Ανακαλύψαμε ότι υπάρχουν πάρα πολλά είδη γλυπτών φτιαγμένα με διαφορετικά υλικά. Θυμηθήκαμε το γλυπτό με την «Σφαίρα του Σίσυφου» της L.Beaulieu που είχαμε συναντήσει στο Σκιρώνειο Κέντρο Κηφισιάς στο Πάρκο Γλυπτικής και ήταν κατασκευασμένη από πάρα πολλά μπουκάλια ανακύκλωσης. Όπως και το αυτοκίνητο που πετούσε και αντί να πάει για παλιοσίδερα έγινε γλυπτό, «Το Πέταγμα» από τον Ν.Κληρονόμου.

Ανακαλύψαμε ότι μπορούμε να φτιάξουμε γλυπτά με ανακυκλώσιμα υλικά. Αρχίσαμε λοιπόν να συγκεντρώνουμε συσκευασίες ανακύκλωσης σε διαφορετικά μεγέθη και σχήματα. Χωριστήκαμε σε ομάδες και τότε ξεκίνησε η δημιουργία. Από τη φαντασίας μας, ξεπήδησαν ένα κάστρο, ένα τανκς που πετούσε σαπουνόφουσκες και καρδούλες, ένα μηχάνημα που έκανε το νερό πετρέλαιο, σωλήνες νερού με συντριβάνια, ένα πειρατικό πλοίο, ένα ρομπότ αστυνομικός και μια παιδική χαρά με καταπέλτη!

Αφού τελειώσαμε τη συναρμολόγηση, δώσαμε χρώμα στα γλυπτά μας και τα εκθέσαμε στην είσοδο του σχολείου μας!

 

 

 

Επικοινωνήστε μαζί μας
Εθνική Αμύνης 62, Παπάγου, 15669
+30210 6510481, +302106529649, Φαξ: +302106532233