Σπόροι. Kαρποφόρα δέντρα προσιτά σε όλους!

11 Ιουλίου 2020by ηλιαχτίδα
SPOROI
SPOROI_PHLOS
TAKSINOMISI

Ας φυτέψουμε καρποφόρα δέντρα προσιτά σε όλους στην περιοχή μας, ας κάνουμε τα βουνά μας πιο πράσινα ρίχνοντας σπόρους από δέντρα του δάσους στην επόμενη βόλτα μας στο βουνό.

Κρατάμε όλα τα κουκούτσια από τα φρούτα που τρώμε. Τα βάζουμε σε ένα τάπερ σε σκιερό μέρος να ξεραθούν. Μπορούμε να τα φυτέψουμε στο χώμα στην επόμενη βόλτα μας στο πάρκο ή στη γειτονιά μας σε βάθος όσο το μέγεθός τους. Ή μπορούμε να τα βάλουμε μέσα σε σβώλους από πηλό και να τους ρίξουμε στο χώμα το φθινόπωρο μετά τις πρώτες βροχές. Δε χρειάζονται πότισμα και φροντίδα, αυτό θα το αναλάβει η φύση.

Μαζέψαμε και στην ηλιαχτίδα με τα παιδιά τα κουκούτσια από τα φρούτα που τρώμε στο πρωινό ή στο απογευματινό μας και τα αφήσαμε μερικές μέρες να ξεραθούν. Τα ταξινομήσαμε ανάλογα με το είδος τους σε διαφορετικά μπολάκια. Αναγνωρίσαμε ποιοι σπόροι γίνονται δέντρα και ποιοι όχι. Τα κλείσαμε μέσα σε σβώλους από πηλό και τα πήραμε για να τα φυτέψουμε στη γειτονιά μας!

Ευχαριστούμε την κα Όλγα Βενιζέλου Ρουβά από την ομάδα Παραδοσιακών Σπόρων Πύργου Ηλείας για την ιδέα που μας έδωσε να οργανώσουμε κι εμείς αυτή τη δράση.

Επικοινωνήστε μαζί μας
Εθνική Αμύνης 62, Παπάγου, 15669
+30210 6510481, +302106529649, Φαξ: +302106532233