Πέφτω απαλό, αφράτο από τ’ ουρανού το πιάτο. Είμαι το χιόνι!

5 Φεβρουαρίου 2021by ηλιαχτίδα
KEIK_TOY_XEIMWNA
TEXNHTO_XIONI
XIONANTHRWPOS
XIONANTHRWPOS_TH
XIONANTHRWPOS1

Πέφτω απαλό, αφράτο
από τ’ ουρανού το πιάτο
και σκορπίζω τη χαρά
σε μεγάλους και παιδιά…

…είμαι το χιόνι!

Ήρθε ο χειμώνας για τα καλά και όλοι μας νιώσαμε το τσουχτερό κρύο να μας διαπερνά. Απολαύσαμε τον χορό των χιονονιφάδων που στροβιλίζονταν μπροστά μας έστω και για λίγα λεπτά. Απλώσαμε τα χέρια, τις αγγίξαμε και γεμίσαμε χαρά!

Περιμέναμε και τις επόμενες μέρες να τις ξαναδούμε, αλλά τελικά δε χιόνισε. Φτιάξαμε λοιπόν κι εμείς τεχνητό χιόνι για να παίξουμε. Χρειαστήκαμε πολύ λίγα και απλά υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας.

Συνταγή για τεχνητό χιόνι:

  • Μαγειρική σόδα
  • Αφρός ξυρίσματος ή κρέμα μαλλιών (conditioner)

Φέρτε χιόνι, χιόνι αφράτο
να φτιάξουμε άνθρωπο χιονάτο…

…είναι ο χιονάνθρωπος!

Αλλά δεν μείναμε μόνο σε αυτό. Τσαλακώσαμε χαρτιά (από την ανακύκλωση) και παίξαμε χιονοπόλεμο σε ένα χειμωνιάτικο θεατρικό παιχνίδι. Φτιάξαμε έναν χιονάνθρωπο με ό,τι ανακαλύψαμε στο σχολείο, όπως τραπέζια, υφάσματα και αξεσουάρ από την μεταμφίεση. Δημιουργήσαμε και τους δικούς μας χιονάνθρωπους με στένσιλ, τυπώματα και τέμπερες.

Τέλος φτιάξαμε “Τα κέικ του χειμώνα” με φύλλα, λουλούδια, κουκουνάρια και καρπούς που συλλέξαμε από τον κήπο του σχολείου μας. Τα τοποθετήσαμε σε φόρμες κέικ και βάλαμε μέχρι την μέση νερό. Τα αφήσαμε να παγώσουν και μετά στολίσαμε τον κήπο του σχολείου μας. Παρατηρήσαμε πόση ώρα κάνει για να λιώσει ο πάγος.

Αναμένουμε πάλι τις αληθινές χιονονιφάδες για να στροβιλιστούμε και να παίξουμε μαζί τους!

Επικοινωνήστε μαζί μας
Εθνική Αμύνης 62, Παπάγου, 15669
+30210 6510481, +302106529649, Φαξ: +302106532233