Ο κινηματογράφος στην προσχολική ηλικία. Επίσκεψη της ομάδας CINEMATHESIS στην ηλιαχτίδα.

26 Φεβρουαρίου 2022by ηλιαχτίδα
cinema_preschool1
cinema_preschool2
cinema_preschool3
cinema_preschool4

Ο κινηματογράφος στην προσχολική ηλικία

Αυτήν την εβδομάδα είχαμε τη χαρά να δεχθούμε στην ηλιαχτίδα την επίσκεψη της ομάδας CINEMATHESIS που μας ταξίδεψε στην ιστορία του κινηματογράφου μέσα από βιβλία, εικόνες, αντικείμενα, παιχνίδια και αποσπάσματα των πρώτων κινηματογραφικών ταινιών.

Ανακαλύψαμε πως η ιδέα των κινούμενων εικόνων, είχε γεννηθεί στο μυαλό των ανθρώπων από τα προϊστορικά χρόνια, τότε που οι άνθρωποι ζούσαν ακόμα σε σπηλιές. Γνωρίσαμε τον θαυματρόπιο και τη μαγική ικανότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου να ενώνει δυο εικόνες όταν αυτές κινούνται γρήγορα. Είδαμε στιγμιότυπα από τις πρώτες ταινίες που γυρίστηκαν και εκφράσαμε τις σκέψεις μας για τον τρόπο ζωής σε παλιότερες εποχές. Μπήκαμε στα ρούχα του Τσάρλι Τσάπλιν και προσπαθήσαμε να μιμηθούμε τον αστείο τρόπο που κινούνταν. Μάθαμε πώς ξεκίνησαν οι πρώτες ταινίες κινουμένων σχεδίων και συναντήσαμε τον γνωστό μας ήρωα κινουμένων σχεδίων, τον Μίκυ-Μάους. Φτιάξαμε κι εμείς μια μικρή ταινία με την τεχνική του stop motion.

Τέλος παρακολουθήσαμε ένα κομμάτι της ταινίας “Το κόκκινο μπαλόνι” και εξασκήσαμε τη σκέψη μας γύρω από τα στοιχεία της ταινίας, τους ήρωες, το σκηνικό, τη δράση, τη μουσική. Η ομάδα του CINEMATHESIS μας έδωσε τη χαρά και τη δυνατότητα να φωτογραφηθούμε με ένα πράσινο μπαλόνι στο αγαπημένο μας σημείο στην ηλιαχτίδα με μια μηχανή polaroid και να δούμε την εικόνα που τραβήξαμε να εμφανίζεται σε λίγα λεπτά πάνω στο χαρτί.

Ήταν μια μαγική μέρα, γεμάτη ερεθίσματα, εικόνες, παιχνίδια και ανακαλύψεις. Στο ταξίδι αυτό μας οδήγησαν μέσα από την αγάπη τους και τη βαθιά τους γνώση για τον κινηματογράφο τα μέλη της ομάδας CINEMATHESIS.

 

 

 

Επικοινωνήστε μαζί μας
Εθνική Αμύνης 62, Παπάγου, 15669
+30210 6510481, +302106529649, Φαξ: +302106532233