Μουσικοκινητική – Θεμελιώδη Κινητικά Πρότυπα

19 Απριλίου 2021by ηλιαχτίδα
gymnastiki1
gymnastiki2
gymnastiki3

Μουσικοκινητική – Θεμελιώδη Κινητικά Πρότυπα

Η κίνηση είναι μέσα στη φύση του παιδιού και του δίνει άπειρες δυνατότητες για να εξελιχθεί σε όλα τα επίπεδα.

Η μουσική και η κίνηση είναι δύο σημαντικά παιδαγωγικά εργαλεία, με αμέτρητα οφέλη για τα παιδιά. Μέσα από ένα δημιουργικό και διασκεδαστικό περιβάλλον, η μουσικοκινητική βοηθά το παιδί να απελευθερωθεί, να αναπτύξει τις κινητικές του δεξιότητες, να εκφραστεί σωματικά, λεκτικά και συναισθηματικά. Με ένα μουσικοκινητικό παιχνίδι δίνουμε τα πρώτα ερεθίσματα ώστε κάθε παιδί να αντιληφθεί την μοναδικότητά του ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση, τη φαντασία, τη συνέπεια και την επιμονή. Το παιδί αποκτάει καλύτερη αντίληψη του εαυτού του και του χώρου που το περιβάλλει.

Τα κινητικά παιχνίδια, ατομικά ή ομαδικά δίνουν στο παιδί τη δυνατότητα να εξασκηθεί στα θεμελιώδη κινητικά πρότυπα, να μάθει να συνεργάζεται, να αναλαμβάνει ευθύνες και να ακολουθεί κανόνες, χωρίς όμως να καταπιέζεται. Μέσω αυτής της βιωματικής δράσης, μπορεί να ορίσει τον εαυτό του σε διαφορετικά πλαίσια, να μάθει καινούριες έννοιες, να εξασκηθεί στην αυτοσυγκέντρωση και την απομνημόνευση.

Σκοπός είναι όλα αυτά να επιτευχθούν μέσα από τη χαρά του παιχνιδιού λαμβάνοντας υπόψη και έχοντας απόλυτο σεβασμό στον ατομικό ρυθμό ανάπτυξης του κάθε παιδιού, στη διαφορετικότητα στην κίνηση και στην έκφραση του καθενός.

Επικοινωνήστε μαζί μας
Εθνική Αμύνης 62, Παπάγου, 15669
+30210 6510481, +302106529649, Φαξ: +302106532233