Μια πόλη μαγική! Μέρος 2ο

27 Νοεμβρίου 2022by ηλιαχτίδα
mia_poli_magiki_ekswfyllo
TO_SXEDIO_THS_POLHS
KATASKEYH_KTRIA_POLH
NOSOKOMEIO_SXOLEIO
TAXYDROMEIO
THEATRO_MOYSEIO
ASTYNOMIKO_TMHMA_PYROSVESTIKH
mia_poli_magiki
prosvasimotita
trith_ilikia
zwa
mia_poli_magiki_dromoi
Μια πόλη μαγική!

Σε συνέχεια της διερεύνησης της πόλης, των χώρων, των επαγγελμάτων και των κατοίκων της, φτιάξαμε το σχέδιο της πόλης με τα κτίρια που είχαμε επιλέξει. Σχεδιάσαμε τους δρόμους, τις διαβάσεις, σκεφτήκαμε που θα βάλουμε το πάρκο, την πλατεία, τα σπίτια, το νοσοκομείο, το ταχυδρομείο, το σχολείο, το αστυνομικό τμήμα, την πυροσβεστική, το μουσείο και το αεροδρόμιο.

Αφού το σχέδιο της πόλης είχε ολοκληρωθεί, ξεκίνησε η τρισδιάστατη κατασκευή των κτιρίων της πόλης με ανακυκλώσιμα υλικά που συλλέξαμε όλοι μαζί από το σπίτι και το σχολείο. Τα παιδιά συνεργάστηκαν σε μικρές ομάδες και δημιούργησαν τα κτίρια της πόλης. Αφού φτιάξαμε και τους δρόμους, είχε έρθει η ώρα να στηθεί και να ζωντανέψει όλη η πόλη. Η κάθε ομάδα έστησε το κτίριό της και μετά ξεκίνησε το παιχνίδι. Τα παιδιά ξεκίνησαν να παίζουν με το κτίριο που είχαν κατασκευάσει, αλλά μετά επισκέφθηκαν όλα τα κτίρια των φίλων τους και έπαιξαν με αυτά. Από τότε τα κτίρια είναι στη διάθεση όλων των παιδιών της ηλιαχτίδας για παιχνίδι.

Διερευνώντας την πόλη και ως υπεύθυνοι πολίτες μιας δημοκρατικής χώρας, με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις, έπρεπε να βρούμε τη λύση σε κάποια προβλήματα. Ανακαλύψαμε ότι η Μαρία που κυκλοφορούσε σε αναπηρικό αμαξίδιο, δεν μπορούσε να μπει στο μουσείο ούτε να ανεβεί τη σκάλα στο σπίτι των φίλων της. Σκεφτήκαμε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε ώστε να λυθεί αυτό το πρόβλημα. Βρήκαμε λύσεις με κατασκευές με σχοινιά, ασανσέρ, ράμπες, αεροπλάνα και ελικόπτερα και βέβαια την βοήθεια των φίλων της Μαρίας. Σκεφτήκαμε ότι για έναν παππού χρειάζονται παγκάκια στο δρόμο ώστε να μπορεί να ξεκουράζεται, δημόσιες τουαλέτες και τρόποι να μπορεί να μετακινηθεί όπως με τη βοήθεια ενός αστυνομικού αυτοκινήτου ή ενός βοηθού ρομπότ. Σκεφτήκαμε ακόμα ότι λόγω της ηλικίας του δεν μπορεί να δουλέψει κι εμείς χρειάζεται να φροντίσουμε ώστε να έχει να φάει. Ακόμα προβληματιστήκαμε για τα αδέσποτα ζώα της πόλης και σκεφτήκαμε ότι χρειάζονται ένα πάρκο με δέντρα για να παίζουν, ένα νοσοκομείο ζώων, σπίτια ζώων και κάποιον να τα φροντίζει ώστε να έχουν φαγητό και καθαρό νεράκι.

Ονειρευτήκαμε μια πόλη προσβάσιμη για όλους τους κατοίκους της, που να φροντίζει αυτούς που έχουν ανάγκη και να είναι φιλική στα ζώα. Τέλος, γιορτάσαμε όλα αυτά που είχαμε καταφέρει δίνοντας ζωή στους δρόμους της πόλης και χορεύοντας με κορδέλες-δρόμους!

Ήταν ένα ταξίδι στην πόλη με πολλές ανακαλύψεις, προβληματισμούς αλλά και πολλή και δημιουργία, παιχνίδι και χαρά!!!

 

 

Επικοινωνήστε μαζί μας
Εθνική Αμύνης 62, Παπάγου, 15669
+30210 6510481, +302106529649, Φαξ: +302106532233