Μια ιστορία σε ιερογλυφικά της φαντασίας μας. Ανακαλύπτουμε νέους κώδικες!

3 Απριλίου 2022by ηλιαχτίδα
blue_cat_ieroglyf5
blue_cat_ieroglyf
blue_cat_ieroglyf2
blue_cat_ieroglyf3
blue_cat_ieroglyf4
blue_cat_ieroglyf6
blue_cat_ieroglyf7

Μια ιστορία σε ιερογλυφικά της φαντασίας μας. Ανακαλύπτουμε νέους κώδικες!

Πώς μπορώ να αποτυπώσω μια ιστορία στο χαρτί;

Πώς το έκαναν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι;

Τι είναι αυτές οι περίεργες στοιχισμένες ζωγραφιές στις τοιχογραφίες;

Όταν τέθηκε από τα παιδιά το ερώτημα για να ερευνήσουμε τι είναι οι μπλε γάτες της Αιγύπτου, ταξιδέψαμε πίσω στο χρόνο και πήγαμε στην αρχαία Αίγυπτο. Εκεί συναντήσαμε τις μπλε γάτες της Αιγύπτου σκαλισμένες σε γλυπτά και στολισμένες με πολύτιμα κοσμήματα. Τις βρήκαμε σε τοιχογραφίες μαζί με άλλες εικόνες στοιχισμένες και αναρωτηθήκαμε τι είναι όλα αυτά τα μικρά σχέδια. Μάθαμε ότι λέγονται ιερογλυφικά και προσπαθήσαμε να τα αποκρυπτογραφήσουμε.

Μέσα από κάθε γραμμή με εικόνες, άρχισαν να ξεπηδούν φανταστικές ιστορίες για γάτες που κυνηγούσαν ένα φίδι, έμπαιναν σε λαβύρινθους, ανέβαιναν σε λόφους, έξυναν τα νύχια τους σε κορμούς δέντρων, έπιναν νερό στην λίμνη, έτρωγαν ψάρια και γουργούριζαν χαρούμενες όταν τις χάιδευε το αφεντικό τους. Ανακαλύψαμε λοιπόν ότι με λίγη φαντασία μπορούσαμε να διαβάσουμε τα ιερογλυφικά!

Στη συνέχεια αναρωτηθήκαμε αν θα μπορούσαμε να γράψουμε κι εμείς μια ιστορία έτσι όπως έκαναν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, μέσα από εικόνες. Φτιάξαμε τον δικό μας κώδικα, και με τα ιερογλυφικά της φαντασίας μας διηγηθήκαμε την ιστορία μας. Μια ιστορία για τις περιπέτειες της μπλε γάτας μας.

Στο τέλος βρήκαμε ένα δικό μας σύμβολο για το όνομά μας και το αποτυπώσαμε κάτω από την ιστορία μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας
Εθνική Αμύνης 62, Παπάγου, 15669
+30210 6510481, +302106529649, Φαξ: +302106532233