Ήρωες. Υπερήρωες. Ήρωες της καθημερινότητας.

19 Φεβρουαρίου 2021by ηλιαχτίδα
SUPERHERO
SUPERHERO_DAILY
SUPERHERO_EVERYONE2
SUPERHERO_HOME
SUPERHERO2
SUPERHEROES_CITY
SUPERHEROES_POWERS
HEROES_HISTORY
SUPERHERO_EVERYONE9
Ήρωες. Υπερήρωες. Ήρωες της καθημερινότητας.

Τι είναι ήρωας;
Τι κάνει κάποιον ήρωα;
Ποια είναι τα κοινά χαρακτηριστικά των ηρώων;
Μπορεί ο καθένας από μας να κάνει μια ηρωική πράξη και να γίνει ήρωας της καθημερινότητας;

Ένας ήρωας είναι πάντα πηγή έμπνευσης. Μας δίνει ελπίδα και δύναμη να προσπαθήσουμε και να γίνουμε κι εμείς ήρωες της ζωής μας.

Με τα παιδιά μιλήσαμε για αγαπημένους μας ήρωες, υπερήρωες, ήρωες των παραμυθιών ή της ιστορίας, και τα κατορθώματά τους. Σκεφτήκαμε ποια είναι τα χαρακτηριστικά του καθενός και ανακαλύψαμε πολλά κοινά στους αγαπημένους μας ήρωες. Ψάξαμε μετά μέσα μας και σκεφτήκαμε τα δικά μας καλά στοιχεία, τις δικές μας δυνάμεις και ικανότητες που μας κάνουν ξεχωριστούς και βρήκαμε την δική μας ταυτότητα.

Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι γίναμε ήρωες που με τις πράξεις τους κατάφεραν να βοηθήσουν την πόλη τους. Φτιάξαμε το αρχηγείο υπερηρώων ώστε να μπαίνουμε όποτε θέλουμε να συγκεντρώσουμε τη χαρά, την ταχύτητα, τη δύναμη, την καλοσύνη, την εξυπνάδα, την υπομονή, τη φαντασία και όποιο άλλο καλό στοιχείο μας χρειάζεται για να κάνουμε το καλό για μας και τους γύρω μας.

Ανακαλύψαμε πως ηρωικά κατορθώματα συμβαίνουν γύρω μας κάθε μέρα και ψάξαμε να βρούμε την ιστορία σε φωτογραφίες από άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ήρωας μπορεί να γίνει ένας πυροσβέστης που έσβησε τη φωτιά στο δάσος, ή έσωσε δυο παιδάκια από την πλημμύρα, ένας αστυνομικός που έσωσε ένα παιδάκι από το σεισμό, μια γιατρός που κατάφερε να γιατρέψει ένα παιδί από κορονοϊό, ένας πιλότος που έφτιαξε τη μηχανή του αεροπλάνου και έσωσε τον κόσμο, ένας στρατιώτης που έσωσε ένα κοριτσάκι από τη φωτιά, μια μαμά που έσωσε το παιδάκι της στη θάλασσα, ένας μάγειρας που αποφάσισε να μαγειρεύει για τους φτωχούς, μια δασκάλα που έφτιαξε ένα σχολείο για κορίτσια σε μια χώρα που απαγορευόταν, ένας άνθρωπος που κατάφερε να σώσει μια μαμά με το μωρό της όταν το σπίτι τους πλημμύρισε…

… τελικά καθένας από μας μπορεί να γίνει ήρωας !

 

 

Επικοινωνήστε μαζί μας
Εθνική Αμύνης 62, Παπάγου, 15669
+30210 6510481, +302106529649, Φαξ: +302106532233