Επίσκεψη στο Σκιρώνειο Κέντρο Κηφισιάς. Πάρκο γλυπτικής. Τέχνη και φύση.

15 Απριλίου 2022by ηλιαχτίδα
SKIRWNEIO_KENTRO_KHFISIAS_HLIACTIDA
SKIRWNEIO_KENTRO_KHFISIAS_HLIACTIDA2
SKIRWNEIO_KENTRO_KHFISIAS_HLIACTIDA3
SKIRWNEIO_KENTRO_KHFISIAS_HLIACTIDA4
SKIRWNEIO_KENTRO_KHFISIAS_HLIACTIDA5
SKIRWNEIO_KENTRO_KHFISIAS_HLIACTIDA6

Επίσκεψη στο Σκιρώνειο Κέντρο Κηφισιάς.

Πάρκο γλυπτικής. Τέχνη και φύση.

Με την άνοιξη να έχει κάνει την εμφάνισή της, μετά από έναν βαρύ χειμώνα, ήρθε η ώρα για εκδρομή. Γεμίσαμε τα παγούρια μας, φορέσαμε τα καπέλα μας και επισκεφθήκαμε έναν αγαπημένο χώρο, το Σκιρώνειο Κέντρο Κηφισιάς. Ανακαλύψαμε πως τα εκθέματα ενός μουσείου μπορούν να βρίσκονται σε έναν ανθισμένο και καταπράσινο κήπο.

Εκεί συμμετείχαμε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του μουσείου. Ανακαλύψαμε γλυπτά διαφορετικά από ό,τι είχαμε φανταστεί και περιμέναμε. Γλυπτά που δεν είχαν την κλασική ανθρώπινη μορφή. Μάθαμε πώς να τα προσεγγίζουμε, σύμφωνα με τους κανόνες του μουσείου. Ακούσαμε την ιστορία του Γλύπτη Χωματένιου και βρήκαμε ένα γράμμα που είχε αφήσει για μας. Με το γράμμα και τις φωτογραφίες που μας έστειλε ξεκίνησε ένα κυνήγι κρυμμένου θησαυρού. Έπρεπε να κινηθούμε στον χώρο σύμφωνα με τις οδηγίες του και να ανακαλύψουμε τα κρυμμένα γλυπτά.

Πρώτα χοροπηδήσαμε σαν κουνελάκια μέχρι ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο (Νικόλας Κληρονόμος, Ελλάδα, «Το Πέταγμα», 1996), έπειτα περπατήσαμε αθόρυβα ώσπου να γίνουμε αόρατοι μέχρι ένα περίεργο γλυπτό που στα μάτια μας έμοιαζε με μουντζούρα, ή άγκυρα, ή βέλος, ή ανάποδο καράβι (Ναυσικά Πάστρα, Ελλάδα, «Αναλογικά ΙΙΙ», 1985). Βγάλαμε φτερά και πετάξαμε σε ένα γλυπτό με ξύλινες και μεταλλικές σκάλες που οδηγούσαν σε κάτι καθίσματα πάνω σε μια ελιά και μας θύμισαν δεντρόσπιτο (Ingrid Fragantoni, Ελλάδα, «Τα Καθίσματα των Αγγέλων», 1992). Τέλος τρέξαμε ως ένα τεράστιο τρίγωνο που έμοιαζε να είναι αγκαλιασμένο με μια ελιά (Mauro Staccioli, Ιταλία, «Χωρίς τίτλο», 1992). Η φαντασία μας είχε πάρει φωτιά με τόσο περίεργα γλυπτά που υπήρχαν παντού γύρω μας και οι ιδέες σχετικά με τα έργα και τις σκέψεις των γλυπτών έπεφταν βροχή.

Αφού βρήκαμε όλα τα στοιχεία ο Γλύπτης Χωματένιος μας αποκάλυψε τον θησαυρό του. Ήταν ένα σακουλάκι με πηλό για όλους, για να φτιάξουμε τα δικά μας γλυπτά.

Πειραματιστήκαμε, παίξαμε και πήραμε και για το σπίτι. Μετά μας περίμενε άλλη μια έκπληξη, πικ-νικ στη φύση! Αφού φάγαμε και ξεδιψάσαμε ξεχυθήκαμε στον υπέροχο ανοιξιάτικο κήπο των γλυπτών για να μαζέψουμε μαργαρίτες, χαμομήλια και άλλα αγριολούλουδα!

Γυρνώντας στην ηλιαχτίδα, αποτυπώσαμε τις εντυπώσεις μας και ζωγραφίσαμε το αγαπημένο μας γλυπτό από την επίσκεψή μας στο Σκιρώνειο Κέντρο Κηφισιάς.

Ήταν μια υπέροχη βόλτα στην τέχνη και στην φύση!

 

Επικοινωνήστε μαζί μας
Εθνική Αμύνης 62, Παπάγου, 15669
+30210 6510481, +302106529649, Φαξ: +302106532233