ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΠαιδιά ηλικίας 4 1/2 – 6 ετών Προνήπιο – Νηπιαγωγείο

https://iliactida.gr/wp-content/uploads/2020/01/conatct_inner_girl.png
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Για τα παιδιά αυτής της ηλικίας ισχύουν όλες οι παραπάνω δραστηριότητες πολύ πιο σύνθετες και προσαρμοσμένες στην ηλικία τους. Χαρακτηριστικό των παιδιών της ηλικίας αυτής είναι ότι ανακαλύπτουν ποιά από τις δύο πλευρές τους είναι αυτή που κυριαρχεί. Ωστόσο εμείς φροντίζουμε να ασκηθεί και η άλλη πλευρά με συμμετρικές ασκήσεις.

Ακόμη στην ηλικία αυτή πραγματοποιούνται οι παρακάτω δραστηριότητες:

  • Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με στοιχεία από το «εμείς & ο κόσμος», π.χ. θέματα υγείας και διατροφής, κυκλοφοριακή αγωγή, επαγγέλματα, μεταβολές εποχών-καιρού-φύσης, απλά πειράματα φυσικής, στοιχεία γεωγραφίας όπως τι είναι ποτάμι, λίμνη, νησί, πόλη, βουνό, φυσικής ιστορίας και οικολογίας μέσα από την αναγνώριση των δέντρων, των  λουλουδιών, των ζώων και συζήτηση για το κύκλο της ζωής μέσα στη φύση.
  • Μαθαίνουν να φυτεύουν τα δικά τους κηπευτικά και να περιποιούνται τα φυτά του σχολείου, όπως και να απολαμβάνουν τη συλλογή των καρπών της σοδειάς τους ανάλογα με την εποχή.
  • Έρχονται σε επαφή με τα μαθηματικά, τις λογικομαθηματικές έννοιες, τα σύνολα, τους συσχετισμούς, τις ποσότητες, τα μεγέθη, τις αντιστοιχίες, τα σύμβολα, και μαθαίνουν να μετρούν.
  • Εξασκούνται σε ασκήσεις προγραφής, προανάγνωσης και προετοιμάζονται επαρκώς για τη μετάβασή τους στη πρώτη δημοτικού.
  • Επισκέπτονται διάφορους χώρους όπως μουσεία, πινακοθήκες, χώρους περιβαλλοντικής αγωγής και παρακολουθούν θεατρικές παραστάσεις εκτός σχολείου.
https://iliactida.gr/wp-content/uploads/2020/01/bg_vector_kids.png
bt_bb_section_top_section_coverage_image
https://iliactida.gr/wp-content/uploads/2020/01/vector_inner_boy.png
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
Επικοινωνήστε μαζί μας
Εθνική Αμύνης 62, Παπάγου, 15669
+30210 6510481, +302106529649, Φαξ: +302106532233